De liefde voor kleur inspireert me

Ik ben begonnen met schilderen in 2014. Ik woonde in Rusland en reisde veel. Ik bewonderde de schoonheid van de omringende wereld en verzamelde een rijke ervaring van indrukken.

Het begon onschuldig toen ik verf en penselen zag van mijn zoon die studeerde aan de kunstacademie. Ik besloot dit ook te proberen. Het volgende wat ik weet is: schilderen is passie en hier ben ik.

In eerste instantie heb ik geëxperimenteerd met verschillende materialen en heb ik enkele privé-lessen van professionele kunstenaars in Moskou genomen. Het gaf mij een gevoel voor compositie en kleur.

Toen ik een ontmoeting had met olieverf, werd ik onmiddellijk verliefd op dit materiaal. In tegenstelling tot andere materialen is olieverf goed behandelbaar en makkelijk om wijzigingen aan te brengen.

 

Ik ben in 2016 verhuisd uit Rusland en heb mij gevestigd in Nederland.

En hier begon ik nog meer tijd te geven aan schilderen. De mooie provincie Zeeland is één van mijn inspiratiebronnen.

Schilderen geeft geboorte aan harmonie in mijn ziel. Om een object te verbeelden, moeten we de essentie van zijn structuur begrijpen — ontwerper en filosoof worden. Het creëren van de illusie van volume in een tweedimensionaal vlak is heel opwindend!

Leren stopt nooit, als een nooit eindigende creativiteit en de wens om zich te uiten. In deze fase van mijn leven richt ik mij op landschap en stilleven. Ik werk zorgvuldig en bewust, vaak met en zelfs in de natuur. Ik wil complexe kleurrelaties observeren, analyseren en begrijpen.

Maar soms, duik ik in een fantasiewereld … en kan er een heel ander plan geboren worden! Schilderen is een levenslange reis gevuld met ontdekkingen en experimenten. Ik nodig u uit om die reis met mij te delen.